Translator
Bulgarian flagChinese (Simplified) flagEnglish flagGerman flagFrench flagSpanish flagRussian flagGreek flagRomanian flagSerbian flagTurkish flagMacedonian flag                                    
IT решения от ХИТ ОФЕРТА
За въпроси и поръчки
+359 878 203 115

За безплатна консултация
или за поръчка

пишете ни оттук >>

или по скайп:
Chat with me
Проверка на домейн име
Абонирайте се във ФейсБук

В какво вярваме или ….


ДА ГЛЪТНЕШ ЗМИЯ

Един глупав селянин отишъл при господаря си, който му предложил супа в кухнята. Щом хванал лъжицата, селянинът забелязал малка змия. За да не обиди господаря си, селянинът изял супата, ала след дни се разболял много тежко и пак го завели при господаря му. Той веднага му приготвил лекарство в чашка и го извикал в кухнята да го изпие. Седнал селянинът, но аха да отпие и видял в чашката змия. Решил да не мълчи, посочил я и се оплакал че точно тя е причината за болестта му. Господарят му се разсмял гръмогласно и му посочил тавана, на който висял голям лък: „В чашата виждаш не змия, а отражението на лъка.” Облекчен, селянинът си тръгнал без да пие от лекарството и се възстановил още същия ден.

Дзен-будистка притча

 

Няма област от нашия живот, за която да нямаме изградени свои убеждения и вярвания, много от тях възникват още в ранно детство или наследяваме от своите близки. Щом ги приемем, рядко се усъмняваме в тях и ги считаме за верни до последно. Ще поставим под съмнение всеки един аспект от живота си и нас самите, другите хора, обстоятелствата и какво ли още не, но няма да ни хрумне да ги оспорим. Ако се чувстваме безполезни, това е защото наистина сме такива, ако мислим, че за нас няма никакви възможности – то наистина е така, ако мислим, че е трудно да се печелят пари, то е трудно наистина.

Получавате това, в което вярвате.

Много от нас несъзнателно са използвали собствените си убеждения против самите себе си. Внимателно анализирайки своите проблеми, ще забележите че много от тях произлизат от неправилни или ограничени възгледи. Ако имате проблеми със здравето, анализирайте възгледите си относно здравето, ако имате финансови затруднения, обърнете внимание на своето мнение за парите.

Ако сте от мнозината, които смятат, че парите се изкарват трудно, то се замислете дали не казвате често: „Никога няма да имам достатъчно пари”, „Просто е невъзможно да успея”, „Трудно е да се печелят пари”, „Всички успели хора са нечестни и себични хора”, „Успехът ще изисква да се откажа от много неща”. Ето това е вашият самоограничаващ и самоунищожителен списък. Нищо чудно, че живеете в недоимък, вие водите война със собственото си подсъзнание, сражавайки се с пълчища убеждения, че ще станете егоист, ще прегазвате другите, ще жертвате любими неща, за да печелите добре.

Ако вярвате в бедността, провала и тревогата, подсъзнанието ви ще хвърли всички сили, ще използва хиляди различни начини да „въплъти” тези убеждения в действителността. Независимо дали идеята или убеждението са верни, подсъзнанието ще започне методично да изработва мисли, потвърждаващи това убеждение или вярване чрез изопачаване на възприятията ви, за да им съответстват.

Вие вярвате, че сте много болен? Вашият мозък ще намери неопровержими доказателства за това и цялата му дейност ще е насочена към това да ги направи реалност. От друга страна, ако вярвате , че сте победител или че от всичко могат да се правят пари, ако смятате че имате отлично здраве – то вие веднага ще се почувствате обкръжени от също толкова убедителни доказателства в подкрепа на тези възгледи.

Ако сте допуснали в ума ви да се вкоренят понятия, които ви ограничават, то можете да ги прогоните чрез нови позитивни убеждения като ги повтаряте дотогава, докато те напълно изместят старите, отглеждани в продължение на много години.

1. Изберете си област от живота, в която изпитвате трудности – финанси, здраве, взаимоотношения. Запишете всички свои възгледи по въпроса. Отбележете кои са ограничаващите ви убеждения, независимо дали смятате че са верни или не.

2. Срещу всяко ограничаващо ви убеждение напишете ново по-позитивно.Напр.

Нямам време за собствен бизнес – Имам достатъчно време за бизнеса си
Няма възможности за печалба – Има много неоткрити възможности за печалба
Никога няма да напредна – Успехът ми е сигурен.

Всеки месец си изработвайте по едно или две нови убеждения, не повече. Повтаряйте упорито и без да пропускате ден, новото си позитивно убеждение не по малко от един до три месеца по 5-10 мин. сутрин или вечер, като комбинирате с размишление. Докато си повтаряте идеята я обмисляйте, игнорирайте всички противоположни идеи, нека само тази да бъде реална, тя е като нежна млада фиданка, около която старите идеи ще се опитват да се увиват, за да задушат. Упорито чистете старите плевели и новите убеждения богато ще ви възнаградят. Всяко ново убеждение се нуждае от време и грижи, за да разцъфне.

Някой каза ли:”Е-е-ех, сега ако имах пари, аз щях ….. ехе-е-е! Ама нали нямам. Пък и …..”

Аха ?;-)


Ще ви е интересно да прочетете още:

  1. Проблеми не съществуват, има само възможности „ Кой може да каже какво е щастие и какво нещастие?” дзен-будистка поговорка Повечето от нас мечтаят за онзи...

Колко полезна Ви беше информацията?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 гласували, резултат: 5,00 от 5)

2 Коментара за “В какво вярваме или ….”

  • Boda казва:

    Good post. I be taught one thing more difuicflt on completely different blogs everyday. It is going to all the time be stimulating to read content from different writers and practice somewhat one thing from their store. I’d prefer to use some with the content on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll offer you a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

Вашият коментар