Translator
Bulgarian flagChinese (Simplified) flagEnglish flagGerman flagFrench flagSpanish flagRussian flagGreek flagRomanian flagSerbian flagTurkish flagMacedonian flag                                    
IT решения от ХИТ ОФЕРТА
За въпроси и поръчки
+359 878 203 115

За безплатна консултация
или за поръчка

пишете ни оттук >>

или по скайп:
Chat with me
Проверка на домейн име
Абонирайте се във ФейсБук

Как да влезем във форма за летните дни?

   Има няколко ключови момента, на които трябва да обърнем внимание, за да влезнем в добра форма за плажа или просто да изглеждаме добре в летните си дрехи. Освен това да не забравяме, че излишното тегло ни се отразява както на самочувствието, така и на здравето ни.
   
   1. Хранене.
   Храненето е ключов момент към постигането на добрата физическа форма, още повече ако през зимните месеци сме понатрупали килца от пържолки и туршийки. Ще се наложи и да се откажем от обилните тестени закуски, така традиционни за нашата страна и да ги заменим с нещо по-леко, по-полезно и по възможност поне след 2 часа от времето, когато сме станали от сън.
   Коя храна трябва да ограничите в менюто си ще ви подскаже и собствената ви фигура –

   Обикновено по талията се трупат излишните мазнини, такава склонност имат животинските мазнини които неизбежно присъстват в по-белтъчното меню, съставено от месо и месни продукти, мляко, сирене и кашкавал. Ако проблемните ви зони са в бедрата и дупето, вероятно прекалявате със захарите и лесно усвоимите въглехидрати като бял хляб, тестени изделия, бял ориз, сладкарски изделия, шоколад. Колкото повече намалите консумацията на излишните за тялото ви храни, толкова по-бързо ще свалите в проблемната зона.
   Ако проблемът е цялостен, то следва да коригирате в много по-голяма степен менюто си.
   Наблегнете на зеленчуци и плодове, минимум 2 пъти на ден, увеличете пълнозърнестите храни, черния хляб. Използвайте растителни масла, заместете белтъчното си меню със сурови ядки, които освен това и съдържат така нужните ни и полезни омега-мастни киселини – достатъчни са ви само по една шепа ядки на ден.
   Не е нужно да изтощавате организма си с драстични и вредни диети, единствено се нуждаете от постоянство и умереност. Резултатите ще дойдат по-бавно, но и ще задържите перфектния си външен вид по-дълго и ще бъдете в чудесно здраве. В зависимост от целите предвидете си режим минимум 2-3 седмици преди плажа.

   2. Пиете ли достатъчно вода?
   Важен фактор за пречистването и доброто функциониране на организма ви е пиенето на достатъчно чиста вода, без да слагаме в сметка питиетата-диуретици като кафе, бира, чай, газирани напитки. Ако консумирате от тях ще се наложи отделно да увеличите водата.
   На възрастен човек с тегло 70 кг на ден са му нужни над 2 литра чиста вода.

   3. Вредни навици.
   Причините за нежелателното напълняване много често се коренят и в недостатъчно добрите ни навици. Като се започне от навика често да се похапва между основните хранения, да преяждаме в различни ситуации. Наблюдавайте се сами:
 – хапвате ли си честичко разни сладки бонбончета, бисквитки, ей-така с кафето;
 – преяждате ли в компания или пред телевизора;
 – свикнали ли сте да прескачате основно хранене, а после да утолявате глада си с каквото дойде;
 – пиете ли алкохол – алкохолът увеличава апетита.
 
  Наблюдавайте се сами и се коригирайте.
 
   4. Движение.
   Движите ли се достатъчно? Работата ви свързана ли е с движение или седите с часове? Ако се налага да седите с часове, вземе решение да се движите активно поне 3 пъти седмично. Можете да играете с някой приятел или с децата си някаква активно раздвижваща игра като футбол, волейбол, федербал, да тичате в парка с кучето (или без), да се раздвижвате активно на бягащата пътека във фитнеса. За по-бързо постигане на резултати по отношение на фигурата си се нуждаете от аеробна активност на тялото не по-малко от 15-20 минути, 3-4 дни седмично т.е през ден.
  Отделно ако искате допълнително оформяне на определени части от тялото си ще трябва да отделите още толкова време. Но още след втората седмица ще разберете, че инвестицията в отделеното време си струва.

   5. Стрес и стресови фактори.
   Не подценявайте силата на стреса. Доказано е, че при стрес в тялото се отделя кортизол, който по сложен химичен път влияе на талията ви, която расте правопропорционално на преживения стрес. По възможност намалете стресовите ситуации, а ако не е възможно си измислете разтоварващи и приятни занимания – като разходки сред природата, приятна компания, изгледайте някоя хубава комедия, намерете си хоби като танци, йога или рисуване.
 
 
 

Все още няма подобни публикации.

Колко полезна Ви беше информацията?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 гласували, резултат: 4,33 от 5)

Вашият коментар