Translator
Bulgarian flagChinese (Simplified) flagEnglish flagGerman flagFrench flagSpanish flagRussian flagGreek flagRomanian flagSerbian flagTurkish flagMacedonian flag                                    
IT решения от ХИТ ОФЕРТА
За въпроси и поръчки
+359 878 203 115

За безплатна консултация
или за поръчка

пишете ни оттук >>

или по скайп:
Chat with me
Проверка на домейн име
Абонирайте се във ФейсБук

Как се прави Social Media Marketing (SMM)

 
 
   Много често напоследък се говори за Social Media Marketing или SMM.
Ние ще ви отговорим на въпроси като: какво е  SMM, за какво служи и как да го прилагаме

1. За вас има значение какво Вашите клиенти говорят за вас
Нека да си го кажем направо. Ние живеем в един свят, пълен с реклами и ние просто не вярваме на онова, което казват за себе си всички марки .
Въпреки това, ние се доверявам на това, което казват нашите приятели.
Ето защо толкова много хора са готови да опитат нещо ново на базата на това, което казват техните приятели в социалните медии.
Някои наричат това бизнес от уста-на уста, други го наричат препоръка от приятел. Без значение вие как ще го наречете, за да накараш хората да ви препоръчват трябва извървите дълъг път както към новите новите, така и към постоянните си клиенти.

82% от малките предприятия казват, че продажбите от уста на уста са най-ефективният начин да търгуват със своя бизнес и да намерят нови клиенти.


 
2. Онлайн Препоръките превърнете в Покупки

Дали са добри или лоши препоръките, хората се влияят от своите приятели. Така че приятелските препоръки имат значително въздействие върху решенията за закупуване.
Колко голямо е това въздействие?

Според проучване MarketingProfs, 73% от анкетираните в САЩ са научили за даден продукт онлайн, а 51% са закупили продукта на базата на онлайн препоръка.
 
 
3. Трябва да си осигурите Впечатление от Удовлетворен Клиент.

Социалните медии предоставят на всеки човек сцена, за да споделят своите мисли и мнения с приятели и други потребители.
–Ако на потребителите се осигури Впечатление от клиент с положителен опит, социалните медии ще ви възнаградят с положителни отзиви и потвърждения, които привличат новия бизнес.
– Ако клиентът разполага с по-малко от перфектно впечатление, социалните медии ще ви уведомят. Но това не е толкова лошо нещо, стига да се възползвате от възможността да реагирате на тях и да използвате това за конструктивна обратна връзка за подобряване на начина, по който обслужвате клиентите си.
В крайна сметка: Няма маркетингово лекарство срещу лошото впечатление на клиентите.

„Рядко може да поръси магически прах върху бранда ви, така че да създадете скъпа и трайна марка от неприятното впечатление.“
Джон Мур, Маркетинг-стратег


4. Ключът е в Разрешението

В един свят, пълен с непрекъснат маркетингов шум, – маркетингът, базиран на разрешението е мощен инструмент за оцеляване в тази бъркотия.
Казано по-просто, чрез получаване на съгласие от вашите сегашни и потенциални клиенти да се свързвате с тях чрез маркетингови послания, много по-вероятно е те да отговорят на вашите оферти. Така също те са и по-склонни да ви споделят с приятелите си, и по-малко вероятно е да ви игнорират или да решат, че вашите съобщения са спам.
Разрешението идва в много форми:
+ С имейл адрес
+ Във Facebook „Харесвам“
+ В Twitter „Следвам”
+ Чрез LinkedIn Connection
+ С участие в събитие
Това разрешение е работата, която върши, както имейл маркетингът, така и маркетингът в социалните медии и то е наистина мощно.

„Маркетингът на разрешението е привилегия (а не право) за предоставяне на очакваните, лични и уместни съобщения до хора, които действително искат да ги получат. Той признава новата власт на най-добрите потребителите да игнорират маркетинга. Той осъзнава, че да се отнасяме към хората с уважение е най-добрият начин да се спечели вниманието им.”
Най-продаваният автор и маркетинг-стратег,  Сет Годин

Хората, които обичат марката във Facebook, следват определена марка в Twitter или се абонират за месечния нюзлетър на марката, са по-склонни да купуват и да препоръчват.


 
 
 
5. Вие Трябва да се Вслушвате и да Откликвате

За да си добър събеседник, трябва да бъдеш и чудесен слушател.
Маркетингът в социалните медии е повече за слушане и отговаряне, отколкото е за предаване на съобщение.
Много е важно да наблюдавате, какво хората Ви казват и какво говорят за вас, за вашата индустрия, за вашите области на компетентност и вашите конкуренти.
Вие също трябва да бъдат отзивчиви, независимо дали ще отговаряте пряко на въпрос или предложение от клиента или ще се присъедините към дискусията, където можете да споделите знанията и компетенциите си.
Запомнете: За да се изградят взаимоотношения не е нужно да говорите за пред „социалните медии“, вие просто трябва да бъдете себе си. Говорете в социалните медии по същия начин, по който го правите в реалния живот.
„Социалната медия не е еднопосочен канал за излъчване. Ние вече не сме разпространители. Ние не сме част от общността, която иска да информира, и затова ние трябва да установим известност и да печелим влияние с цел да привлечем внимание, внушим ентусиазъм, да открием посланици, за да се създаде една общност от лоялни привърженици за по-добра форма на предлагане и комуникация.”
БРАЯН СОЛИС, Експерт по социалните медии


6. Social Media Marketing е ангажимент

Не се притеснявайте, не е нужно да сложите хомот на шията, но точно както в реалния живот, тази работа отнема време и усилия, за да се изградят взаимоотношения. И за съжаление, понякога това усилие не генерира незабавни резултати.

С маркетинга за социалните медии, трябва да бъдете последователен и търпелив. Тези взаимоотношения изградите, ще ви се отплатят с течение на времето чрез повишаване на лоялността на клиентите и подкрепа.
За да бъде ефективен маркетингът за социалните медии вие трябва да:
– Инвестирайте време както за говорене, така и за слушане (Дори само по 10-20 минути / ден)
– Направете си план за създаване на привлекателно съдържание
– Намерете средства, които ще ви помогнат да спестите време.
 
 
 
Желаем Ви успех!
 
 
 


Ще ви е интересно да прочетете още:

  1. Изкуството на мениджмънта Ролята на мениджъра Мениджърът е динамичният, животворен елемент на бизнеса. Неговата функция е да координира усилията, да окуражава инициативата и...
  2. Седем предимства на Интернет рекламата пред традиционната реклама 1. Нужен ви е малък стартов бюджет Не е нужен голям бюджет, за да стартирате рекламната кампания на своя...
  3. СЕО оптимизация за вашия бизнес Почти всяка фирма има фирмен сайт – показващ историята на фирмата, нейните клиенти, продуктите и услугите. Като във всяка медия,...
  4. Развийте своя е-бизнес Как да прецените сайтовете на конкурентите си и така да поставите цел за своя собствен сайт, за да развиете своя...
  5. 10 причини потребителите да се абонират за Вашите публикации Книга1във Фейсбук или на електронната Ви поща             Все повече хора осъзнават, че бизнесът или преследването на...

Колко полезна Ви беше информацията?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 гласували, резултат: 4,33 от 5)

Вашият коментар