Translator
Bulgarian flagChinese (Simplified) flagEnglish flagGerman flagFrench flagSpanish flagRussian flagGreek flagRomanian flagSerbian flagTurkish flagMacedonian flag                                    
IT решения от ХИТ ОФЕРТА
За въпроси и поръчки
+359 878 203 115

За безплатна консултация
или за поръчка

пишете ни оттук >>

или по скайп:
Chat with me
Проверка на домейн име
Абонирайте се във ФейсБук

Какво е разработка на уеб сайт?

    Често клиентите ни питат „Е, добре де, колко струва, значи, един сайт?”
На което им отговаряме: „А колко струва един мобилен телефон?” ;)

     Разработката на уеб сайт са всички етапи на създаване, популяризиране, поддръжка и рекламиране на Вашия сайт пред клиенти и партньори.
    Да се отговори на въпроса какво е разработка на уеб сайт става все по-трудно, поради сложността, дълбочината и функционалността, която уеб сайтът Ви вече може да има.
    Първоначално Интернет се използваше от бизнеса главно за създаване на рекламни сайтове, представящи фирмата он-лайн, които се състояха от ясно определен комплект от параметри. На основно ниво той можеше да включва един-единствен уеб сървър, базисен софтуер за публикуване или семпъл език за програмиране като HTML и един уеб Мастър.

разработка на уеб сайт
    Днес уеб сайтът на една дори средна по размери компания се състои от далеч по-сложен комплект от сървъри и услуги, които и физически не са на едно място. С него вече са ангажирани поне няколко човека, които отговарят за техническите, бизнес, рекламните и други задачи. Все повече от уеб сайтовете са свързани с няколко други съществуваши ИТ системи и бази данни – както външни, така и с вътрешни.
    Мястото на уеб сайта, което заема в един бизнес уверено се разшири и пое много от функциите на самия бизнес като място за основна реклама, място където се извършват повечето от сделките, зона за активно общуване между продавачи и клиенти и/или между бизнес партньори, среда за тренинги и обучения или организационни мероприятия.

В тази връзка отговорностите и специализацията на отделните етапи като реализация, развитие, оптимизиране и популяризиране, електронен маркетинг налагат и по-тясната специализация на хората, които участват в разработката на уеб сайта Ви.
Уеб сайтът отдавна не е обикновената рекламна брошура в електронното пространство, както в началото!
    Етапите, през които минава разработката на един уеб сайт са:
    – Идеен проект:
Какъв тип бизнес, бихте искали да развивате и в каква посока?
Дали става въпрос за обичайната продажба на стоки или предлагане на услуги он-лайн, организиране и провеждане на езикови курсове, психологически или юридически консултации, организационна платфома за членовете на дадена организация, он-лайн конференция или обучения, клиентът е този който трябва да реши какво точно иска.
На следващия етап от идейния проект стои въпросът – „Как ще се развие този бизнес по-нататък, кои ще бъдат следващите приоритети и стъпки в перспектива?”
    – Маркетингов проект:
Кои са моите потребители и целевата група, с която ще работя?
Как ще поддържам високата посещаемост на сайта си, в какъв аспект ще го зареждам с интригуваща за посетителите ми/ клиентите ми информация, за да се развива?
Кой ще отговаря за тази регулярна задача?
В тази връзка се определя платформата, на която ще се разработва сайта Ви, както и разположението на функционалностите в него.
    – Дизайнерски проект: съобразно маркетинговите цели е нужно да се определи най-подходящата за целта цветова схема, аудио, визуални и други средства за показване на продукта/услугата/събитията и др. Задължително се работи с професионален дизайнер или се използват он-лайн базирани дизайнерски теми, за да стане сайтът Ви както трябва.
    – Реализация на проекта: нужни са Ви хора, които реално разбират от програмиране, за да може да се интегрират и реализират всичките тези идеи. Това са професионалисти с опит, като не е достатъчно да имат диплома за такива, а реална практика, която се гради с години. Този тип специалисти са и хора, които следят всички новости в тяхната област. Колкото по-сложен е един сайт, толкова повече специалисти ще са Ви нужни за отделните компоненти, които да работят съгласувано.
    В този етап особено важен е специалистът по осигуряването на защитата на сайта Ви. Дали ще се съхраняват някакви по-персонализирани данни или искате система за он-лайн разплащане, сайтът Ви няма да издържи и месец в Интернет без защита.
    – Поддръжка на уеб сайт: Взависимост от задачите, които си поставяте да постигнете с Вашия уеб сайт в дадения момент, възниква необходимостта от изправяне на системни грешки, актуализиране на защитата, попълване на новата информация. Клиентите сами избират дали им е нужна постоянна поддръжка или когато възникне необходимост. За по-сложни сайтове с много посещения и он-лайн разплащане по-добре изберете постоянна, макар и минимална поддръжка.
    Тъй като се работи в посока достъпност на всеки един потребител, много хора се заемат сами да обновяват и попълват информацията на сайта си и това е напълно постижимо, ако имате достатъчно време за това.
    В този етап влиза и така наречената СЕО оптимизация или специализирано оптимизиране на сайта Ви в търсещите машини.
    – СЕО или популяризация на уеб сайт: това е една много специфична област, с която се заемат специалисти, които активно четат и се дообразоват много динамично. Защо е специфична – защото изискванията и моделите на оптимизация се променят много бързо, буквално за месеци и ако не се следят активно, Вашият сайт буквално изпада от класацията в Интернет. Това се прави с цел повече сайтове да попаднат на първа страница; и ако разчитате на това Вашият сайт да се „самооптимизира” сред милиони конкурентни сайтове, Вашите клиенти никога няма да достигнат до него.
разработка на уеб сайт2
    Може също да Ви се стори интересен и фактът, че често има случай когато сте се оптимизирали правилно за момента, но след няколко месеца вече сте наказан от Гугъл, защото правилата на играта основно са се променили.

Някои хора избират и варианта да си плащат за реклама в Гугъл, което за нов сайт е добра идея.
    – Електронен маркетинг и реклама:
Специфична дейност, с която се занимават специалисти и която е свързана със СЕО. Включва всеки един компонент от една рекламна кампания, но изнесена в Интернет.

    Виждате нещата не са съвсем прости и всеки ден все повече се усложняват, защото все повече хора разбират необятните възможности за бизнеса си в Интернет и бързат да го изнесат он-лайн преди конкурентите.
    Така също развитието на ИТ технологиите спестява много средства и ресурси за провеждането на обучения, продажби, извършването на услуги. Ето затова като предоставя бърз и лесен достъп до услугата/стоката, Интернет бизнеса се оказва много по-конкурентен от бизнесите, които не са изнесени он-лайн.


Ще ви е интересно да прочетете още:

  1. Какво още може един Интернет сайт? Какво може един Интернет сайт? * да покаже стоките и услугите , които предлагате * да отговори на често задавани...
  2. Седем предимства на Интернет рекламата пред традиционната реклама 1. Нужен ви е малък стартов бюджет Не е нужен голям бюджет, за да стартирате рекламната кампания на своя...
  3. СЕО оптимизация за вашия бизнес Почти всяка фирма има фирмен сайт – показващ историята на фирмата, нейните клиенти, продуктите и услугите. Като във всяка медия,...
  4. Става ли моят бизнес за електронна търговия?     Един от основните въпроси, до който рано или късно се достига както за начинаещият, така и за развиващият се бизнес...
  5. Развийте своя е-бизнес Как да прецените сайтовете на конкурентите си и така да поставите цел за своя собствен сайт, за да развиете своя...

Колко полезна Ви беше информацията?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 гласували, резултат: 4,88 от 5)

Вашият коментар