Translator
Bulgarian flagChinese (Simplified) flagEnglish flagGerman flagFrench flagSpanish flagRussian flagGreek flagRomanian flagSerbian flagTurkish flagMacedonian flag                                    
IT решения от ХИТ ОФЕРТА
За въпроси и поръчки
+359 878 203 115

За безплатна консултация
или за поръчка

пишете ни оттук >>

или по скайп:
Chat with me
Проверка на домейн име
Абонирайте се във ФейсБук

Мисли като богат

За постигането на успешен бизнес, според Р.Темплър подобаващо място заема умението да мислиш като богат.

Парите ни1. Всеки може да спечели пари – независимо от раса, пол, образование, дали си благородник или простак, умник или глупак, достоен или не. Имате същите права и възможности като всички останали да вземете колкото поискате. Но всеки един от тези хора в даден момент е казал: Да, моля, бих искал от това; докато бедният казва: Не, благодаря, за мене не. Не заслужавам. Не съм достоен. Не бих могъл. Не бива. Не мога.

2. Какво е за вас богатството – в какво материално се изразява то. Ако нямате ясна представа за богатство как ще го постигнете?

3. Поставете си цел и планирайте всяка стъпка от успеха – или определете за колко време ще го постигнете. Така също как смятате да го постигнете и какво ще сте в състояние да правите с парите си. Честната цел означава да бъдете верни на себе си и да си поставите цел, която ще сте впише в живота и в работата ви. Освен това, трябва да бъде и постижима – ако не знаете нищо за недвижимите имоти и нямате интерес да се научите, не разполагате с капитал и не може да получите ипотека, тогава не е реалистично да си поставите за цел бизнес за недвижими имоти.


4. Дръжте си езика зад зъбите – мнението на другите може да е отрицателно и да ви действа обезсърчаващо. Ако всеки го прави за вас ще остане по-малко място ?. Не споделяйте най-добрите си идеи! Не е полезно други хора да обсъждат вашите работи. Не бихте искали другите да смятат, че ги поучавате и ги карате да мислят като вас. Никой всъщност не се интересува с какво се занимавате – отговаряте че сте добре, вместо да се впускате в дълги обяснения с какво точно сте се захванали. Да си имате своя тайна е доста приятно – топло, светло, самодоволно чувство.

5. Повечето хора са прекалено мързеливи за да забогатеят – може и да твърдят, че искат да са богати, но всъщност не е така. Трябва да ставате рано и да работите цял ден, а когато си лягате пак да мислите за целите си. Повечето хора не са готови да правят жертви, да учат, да анализират, да работят здраво, да полагат усилия, най-много да си купят билет от лотарията. Искат пари но случайно, неочаквано, без да са изцапани с пот, труд, страст и решителност. Единственото общо между богатството на успелите хора като Б.Гейтс, У.Бъфет, А. Шугър и пр. е способността на тези хора да свършват повече работа за един ден, отколкото всеки от нас за цял месец.

6. Анализирайте отношението си към парите и от къде произтича то. Напишете списък със всички ограничаващи ви и негативни вярвания за богатството и парите, а после ги заменете с положителни такива. Богатите не споделят негативните вярвания за парите на бедните хора – затова са и богати.

7. Парите са следствие, а не награда – парите са заплащане за вашето усилие и проницателност, а не награда. Вие поставяте цената за продукта или услугата си, а клиентите ви плащат затова че сте достатъчно добър за това, следствието от вашата бизнес идея, уменията и усилията ви е да ви плащат много добре.

8. Гледайте на богатството като на приятел, а не враг – и няма нищо с убежденията ви дали са леви или десни, те са необходимост

9. Пари при пари отиват- парите правят пари и ако винаги заделяйте по-голяма сума, която да използвате за реинвестиция, вие винаги ще сте на печалба. И си дръжте езика зад зъбите.

10. Парите не са отговор на всичките ви проблеми – те са част от проблемите. Най-често хората си мислят: Ако разполагах с ….сума пари, щях да реша …..проблем, но те няма да ви направят по-щастливи, по- здрави или по-стройни. Те са маслото за колелата на колата, но не са двигателя.

11. Напълно възможно е да печелите много, да се радвате на професията си и да спите спокойно нощем. Помнете ако започнете да губите съня си или работата ви не ви удовлетворява, трябва да поговорите със себе си: какво точно означава богатството за вас? Дали не съм жертва на някои от митовете за богатството – да си богат трябва да си винаги стресиран и бездушен човек и да жертваш семейството си.

12. Не печелете пари по лоши начини – не си струва. Щом се налага да прибягвате до злонамерени действия, значи сте се провалили. Не вършите нещата правилно. Използвате последните си ресурси, нямате подходящи идеи. Значи сте мързеливи, отчаяни, неоригинални и скучни.

13. Има разлика между цена и стойност. Стойността на нещата може да надхвърля цената многократно. Например възможно ли е виното, което струва 5 лв в магазина да е по-качествено от виното, с цена 100 в ресторанта? Да, защото в ресторанта не плащаш само виното – плащаш за обслужване, атмосфера, местоположение, приятната компания, дискретността, традицията, стила и класата, духа и интересните разговори. Струва си да се замислите върху разликата между цена и стойност.

14. Разберете как мислят богатите –трябва да научите езика и жаргона им, къде се хранят и къде живеят, как работят и как си почиват, как инвестират и как спестяват. Изучавайте парите. Говорете с богати хора, четете за тях – интервюта и биографии. Четете и подбрани финансови и бизнес книги,финансови он-лайн страници, за да сте в течение с най-новите развития на пазара на парите. Информирайте се.

15. Не завиждайте на другите – спечелените пари са работа, усилия само на онзи, който ги е спечелил, негова е идеята или предприемаческия дух. Безсмислено е да завиждате на успелите хора, а примерът им е безценен. Особено, ако спечелите някои от тях за съветник или ментор, който да ви насочва по правилния път. И естествено , да отказва да ви дава пари назаем. Не че вие бихте поискали, разбира се. Действайте като богатите и ще станете един от тях. Използвайте другите като източник на вдъхновение.

16. По-трудно е да управлявате себе си, отколкото парите си – притежавате ли необходимите качества, за да сте богати? Достатъчно решителни ли сте? А издръжливи? Ще положите ли достатъчно усилия? Смели ли сте? Неотклонни и съсредоточени ли сте? Ако не ги притежавате – шансовете са срещу вас. Печеленето на пари е умение, което може да бъде предадено, стига обектът да е готов и склонен да се учи и прилага наученото. Богатите притежават огромна амбиция и са готови на огромни жертви; нужни са основни умения като самоконтрол и липсата на стремеж към незабавно удовлетворение. Те чудесно управляват себе си и се отказват от непосредствената печалба в името на по-големите награди в бъдеще.


Ще ви е интересно да прочетете още:

  1. Проблеми не съществуват, има само възможности „ Кой може да каже какво е щастие и какво нещастие?” дзен-будистка поговорка Повечето от нас мечтаят за онзи...
  2. В какво вярваме или …. ДА ГЛЪТНЕШ ЗМИЯ Един глупав селянин отишъл при господаря си, който му предложил супа в кухнята. Щом хванал лъжицата,...
  3. Умелият лидер – ситуационно лидерство и стилове или изкуството да ръководим бизнеса си и/или организацията си Когато лидерът си е свършил работата добре, хората му казват „Ние...
  4. Умелият лидер – 2 или изкуството да ръководим бизнеса си и/или организацията си    Когато човекът не е достатъчно компетентен и в същото време е...

Колко полезна Ви беше информацията?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 гласували, резултат: 4,50 от 5)

Вашият коментар